Richarlison tvåmålsskytt – avbröt målfirandet

Det blev en fullständigt galen avslutning när bottenlaget Everton tog emot Premier League-fyran Tottenham på lördagen. Den före detta Evertonspelaren Richarlison såg ut att bli stor hjälte för Spurs – men Everton kvitterade på tilläggstid.

Inte blev det bättre i matchminut fyra.

Timo Werner spelade fram Destiny Udogie, som i sin tur passade in bollen i straffområdet. Där mötte Richarlison med vänsterfoten och bollen letade sig upp i nättaket.

Richarlison agerade instinktivt och påbörjade sitt målfirande. För att någon sekund senare minnas att han ju minsann brukade spela för Everton.

Den i Liverpools blå delar då så uppskattade brassen avbröt firandet direkt och bad, med en avväpnande gest, om ursäkt.

Och efter en halvtimmes spel nickade Dominic Calvert-Lewin in 1-1 på hörna. Spurs målvakt Guglielmo Vicario reagerade starkt då han menade att han blivit knuffad av en motspelare.

Målvakten la till och med ner bollen i gräset då han var så övertygad om att Var-rummet skulle underkänna målet. Men beslutet stod fast och målet godkändes.

Strax innan halvtidsvilan slog Richarlison till igen med en vacker bredsida i bortre hörnet.

Ett mål som kom till i en period då Everton hade tagit över fullständigt.

Tottenham gick mot tre tunga poäng, men i stället lyckades Everton kvittera på tilläggstid. Återigen via en fast situation, återigen via en nick.