Oroväckande bilder på Alexander Isak

Med några minuter kvar av första halvlek satte sig Alexander Isak ned på Villa Parks gräs.

Han skakade på huvudet medan han pratade med Newcastles fysioterapeut.

Kort senare lämnade han planen.

Alexander Isak har tidigare under säsongen varit frånvarande på grund av problem med sina ljumskar.

När Isak byttes ut ledde Newcastle 2–0 borta mot Aston Villa, efter två mål från Fabian Schär. Newcastle vann till slut matchen med 3–1.

En tung förlust för Aston Villa som därmed tappar i titelkampen. Skrällgänget står kvar på fjärdeplats, med fem poäng upp till serieledande Liverpool.

Rekordövergång klar: Sonko till Gent

Allsvenskan blir en stor profil fattigare – Häcken blir en rikare klubb.

Momodou Sonko lämnar för Gent i den belgiska ligan.

En rekordövergång rapporterar Häcken på sin webbplats.

Momodou Sonko stod för sju mål och fyra assist i allsvenskan förra säsongen. Löftet lockade till sig intresse från storklubbar och nu är en övergång klar.

– Jag kom till BK Häcken med två mål i mitt huvud: först och främst var det för att utvecklas som spelare och person, därefter att ta mig upp till elitlaget och jag har åstadkommit båda delarna, säger Sonko i ett uttalande.

Försäljningen är den dyraste i BK Häckens historia. Enligt Fabrizio Romano landade övergången på ungefär 90 miljoner svenska kronor.

Manchester United vidare i FA-cupen – utan Rashford

Väl på planen hade United tillräckligt med stjärnor för att tidigt gå ifrån till 2–0-ledning mot League 2-laget. Bruno Fernandes inledde målskyttet redan efter sju minuter och 18-årige talangen Kobbie Mainoo utökade kort därefter.

Men innan paus reducerade Bryn Morris för fjärdedivisionslaget och bara minuter in i andra halvleken petade den tidigare bonden Will Evans in kvitteringen inför en exalterad hemmapublik.

Men i 68:e minuten återtog United ledningen till 3–2, när Anthony var först på en stolpretur från Luke Shaws distansskott. Newport tryckte på under tilläggstiden med istället kunde Rasmus Höjlund stänga matchen med 4–2-målet i 94:e.

I höstas var Marcus Rashford på nattklubb efter förlusten mot Derby County och sågades av tränaren. I veckan har han varit i blåsväder igen efter dubbla nattklubbsbesök, den senare i Belfast bara timmar innan träning i Manchester. En träning som han sedan sjukanmält sig till.

På fredagen uppgav Erik ten Hag att stjärnan saknades på uppladdningen inför matchen mot Newport County på söndag i FA Cupen.

The Athletic gör gällande att Manchester United har nekat till att kommentera deras uppgifter om Rashfords uppehåll i Belfast.

City vidare efter sent avgörande

Manchester City har varit en dominant kraft i engelsk fotboll i många år nu. Men de har haft en mardrömsmotståndare som de inte slagit på bortaplan – sedan en ny arena ploppade upp i London.

Tottenham Hotspur Stadium invigdes i april 2019, och sedan dess har Manchester City förlorat alla fyra matcher borta mot Tottenham och aldrig gjort mål.

På fredagen bröts båda sviterna, då Manchester City med ett sent mål från Nathan Ake såg till att ta sig vidare till nästa omgång i FA-cupen.

Inbytte Kevin De Bruyne slog hörnan, Rúben Dias hade en liten brottningsmatch med Spurs målvakt Guglielmo Vicario och till slut studsade bollen ut till Aké som alltså gjorde mål.

Spurs spelare och ledare rasade och menade att målvakten blev störd, men domarteamet ansåg att Vicario och Dias var lika goda kålsupare.

Matchen slutade 1–0 och därmed är de regerande mästarna Manchester City vidare till den femte rundan av FA-cupen.

Parallellt med detta spelade Chelsea och Aston Villa oavgjort (0–0) så där väntar omspel.

Christiansen i sensationell MFF-start

I slutet av maj segnade Anders Christiansen ner på träningsplanen på Stadionområdet i Malmö.

Efter sjukhusbesök konstaterades hjärtproblem och Christiansen opererades och inledningsvis var det oklart om MFF-kaptenen skulle kunna spela fotboll igen. Sen dess har han varit borta från matchspel – fram till försäsongspremiären mot danska Silkeborg som spelades på Klostergårdens IP i Lund med start klockan 14.00 på torsdagseftermiddagen.

När startelvan mot Silkeborg släpptes fanns Christiansen sensationellt i startelvan direkt. AC tog även åter på sig lagkaptensbindeln.

Tio minuter in på matchen mot den danska tabellsexan på Klostergårdens IP slog Christiansen till direkt.

Taha Ali utmanade till vänster, AC kom i överlapp, fick bollen perfekt och spelade in där Stefano Vecchia enkelt stötte in 1–0 från nära håll.

Christiansen imponerade rejält med spelglädje, teknik och bra tempo i övrigt. I 31:a minuten klev kaptenen av i ett förbestämt byte till en lång stående ovation från publiken. Kaptensbindeln lämnades över till Sergio Peña och Zakaria Loukili ersatte på planen.

I den andra halvleken fastställde återvändande Malik Abubakari den klara MFF-segern till 2–0 (82) efter fint förarbete av Hugo Bolin.

Liverpool klart för cupfinal – Chelsea väntar

Chelsea bokade sin plats i tisdags, ett dygn senare säkrade Liverpool sin medverkan i den engelska ligacupfinalen.

Intressanta siffror före avspark var också att Liverpool sammanlagt har nio segrar i ligacupen, medan Fulham inte spelat en inhemsk cupfinal sedan 1975.

Trots att Liverpool saknade flera av sina stjärnor dröjde det bara till den elfte minuten innan 0–1 kom på klassiska Craven Cottage.

För det jätteklivet mot Wembley svarade colombianen Luis Díaz när han satte bollen tätt intill Bernd Lenos högra stolpe.

Även om Fulham stack upp några gånger under den sista kvarten av första halvlek kändes det ändå som att bortaledningen var ohotad.

I den 77:e minuten kvitterade Issa Diop till 1–1 med sitt första mål för säsongen – framspelad av Liverpool-produkten Harry Wilson.

Och därefter tryckte Fulham på för att ta dubbelmötet till förlängning.Men Liverpool höll undan och säkrade en biljett till Wembley.

Jimmy Durmaz och AIK bryter kontraktet

AIK och Jimmy Durmaz bryter kontraktet .

Den tidigare landslagsmittfältaren återvände till svensk fotboll inför fjolårssäsongen.

Han skrev på för två år, men flytten gick inte som tänkt.

Durmaz lämnar efter bara 23 tävlingsmatcher.

”Lycka till”

AIK är fåordigt om avskedet.

Enligt uppgifter till tidningen är Durmaz i långt gångna samtal med Gençlerbirliği SK, som ligger på sjundeplats i den turkiska andraligan.

Udinese-supporter portas på livstid efter rasistskandalen

Den italienska Serie A-klubben Udinese stänger av en av sina supportrar på livstid.

Mannen agerade rasistiskt mot Milans målvakt Mike Maignan i Udineses hemmaförlust i lördags.

Mannen är inte den ende skyldige, enligt Udinese, men den förste som identifierats i det som klubben kallar ”diskriminerande uppförande” vid lördagens match. Arbetet med att identifiera fler fortgår.

”Personen kommer att stängas av på livstid från Udineses matcher och avstängningen träder i kraft direkt”, skriver klubben i ett uttalande och tillägger:

”Vi bedömer att det är vad som behövs för att göra klart att det inte finns någon plats för rasism i fotboll eller i samhället”.

Efter lördagens match har många uttryckt sitt stöd till Mike Maignan.

”Du är långt ifrån ensam. Vi är alla med dig. Samma problem och fortfarande ingen lösning. Nu får det vara nog! Nej till rasism”, skriver landsmannen Kylian Mbappé på X.

Maignans klubb genomförde en tyst protest.

”Efter de oacceptabla händelserna under matchen mot Udinese har AC Milan bestämt att inte posta något på sociala medier i dag, 21 januari 2024, i stöd för Mike Maignan och kampen mot rasism”.

Rasismskandal i Serie A

Den italienska Serie A-fotbollen skakas på nytt av en rasismskandal.

Milans målvakt Mike Maignan tröttnade till slut på apljuden från Udinesesupportrar och lämnade planen.

Det var efter Ruben Loftus-Cheeks ledningsmål för Milan, 30 minuter in i matchen som rasismskandalen startade.

Mike Maignan i Milan-målet vägrade vara kvar på planen. Anledningen var att fransmannen blivit utsatt för rasism från supportrar.

Mötet avbröts tillfälligt och Milan-målvakten klev ner i spelartunneln märkbart tagen.

Efter cirka tio minuter kom han tillbaka igen och matchen kunde återupptas.

Milan vann till slut med 3–2 och stor hjälte blev Noah Okafor som satte 3–2 i matchminut 93.

Milan skrev följande på X efter matchen.:

“Det finns absolut ingen plats i vårt spel för rasism: vi är bestörta”.

Jürgen Klopps invit till ”Svennis”

Sven-Göran Erikssons cancer-besked berörde hela fotbollsvärlden och tränarikonen har mötts av massor av kärlek. Inte minst i England där han en gång var förbundskapten.

75-åringen från Värmland har vunnit titlar i Europa och basat över fler landslag än det engelska. Men det finns ett drömjobb som aldrig har gått i uppfyllelse.

– Jag har alltid drömt om att vara Liverpools manager och det kommer inte att bli av, sa ”Svennis” i en intervju med Sky Sports.

Mer och mer talar för att en av ”Svennis” stora önskningar – nämligen att leda Liverpool – kommer bli verklighet.

Klubben har redan kontaktat tränarlegendaren, som är svårt sjuk i cancer, och öppnat för att ge honom en roll i välgörenhetsmatchen mellan Liverpool och Ajax.

Nu bjuds han även in av Jürgen Klopp.

– Han är absolut välkommen hit. Han kan få sitta på min stol och göra mitt jobb en dag, om han vill. Det är inga problem, säger Liverpooltränaren till Telegraph.