Lionel Messi vinner Ballon d’Or

Aitana Bonmatí och Lionel Messi tilldelades som väntat Ballon d’Or – priset till världens bästa fotbollsspelare.

Och mycket riktigt stämde uppgifterna. På måndagskvällen tog Leo Messi emot sin åttonde guldboll i Paris dit han flugit in från sin nya hemstad Miami. Han har vunnit priset 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 och 2021. Argentinaren fick ta emot priset av David Beckham. Haaland slutade tvåa följd av fransmannen Mbappé.

– Jag lyckades vinna VM och uppnå min stora dröm. Jag kan inte föreställa mig den karriär jag har haft och allt jag har uppnått, sa Messi under prisceremonin.

– Tusen tack till det här priset. Jag vill gärna tacka alla som har stått bakom mig och mina lagkamrater i det argentinska landslaget, fortsatte han.

På damsidan gick priset som världens bästa fotbollsspelare till Barcelona-spelaren Aitana Bonmati som vann VM-guld i somras. Spanjorskan fick ta emot priset av tennisikonen Novak Djokovic. Fridolina Rolfö slutade på en fjärde plats. Landslagskollegan Amanda Ilestedt hamnade på en 15:e plats på listan.

– Jag är väldigt stolt över att få det här priset. Jag vill tacka mina lagkamrater och alla som har stöttat mig, sa Bonmati i sitt tacktal.