Djurgården tvingar fram match sju

Pressen på hemmalaget var hård. Då klev Fredrik Forsberg fram och fick ett fullsatt Hovet att jubla när han avgjorde i den femte perioden.

Djurgården vann den sjätte matchen i den allsvenska finalen mot Modo med 3–2.

Stockholmarna har därmed hämtat upp ett 3–1-underläge i matcher till 3–3, och på söndag kan Djurgården ta steget upp i SHL.

Det var annars Modo som såg ut att vinna den sjätte matchen när Mikkel Aagaard satte 2–1 drygt halvvägs in i den tredje perioden. Gästerna såg ut att greja avancemanget, men så klev Linus Klasen fram och kvitterade.

I den andra förlängningsperioden avgjorde Fredrik Forsberg på en styrning från Calle Odelius fram till 3–2.

Alexander Isak med galen assist när Newcastle körde över Everton

6–1 senast mot Tottenham i helgen efter två mål av Alexander Isak. På torsdagskvällen väntade betydligt lättare motstånd för Newcastle då Everton väntade på Goodison Park.

Den svenske superstjärnan Alexander Isak startade på bänken och fick där bevittna ett ledningsmål. Callum Wilson gjorde 1–0 som stod sig halvleken ut.

Joelinton utökade sedan ledningen innan det var dags för Isak att göra entré på planen. Han fick direkt bevittna ett drömmål. Callum Wilson stod för kvällens andra fullträff när han sköt från distans – rakt upp i krysset.

Men även svensken skulle stå för en delikatess. Med tio minuter kvar förde Isak fram bollen på kanten, dribblade av flera försvarare innan han serverade Jacob Murphy som slog in bollen i öppet mål.

Isaks prestation fick en hel arena att imponeras.

Tränaren Eddie Howe stämde även han in i hyllningen av Isak efter slutsignalen.

– Jag kunde inte riktigt se vad som hände. Jag har sett det på tv och det var otroligt hur många vändningar, vridningar och överstegsfinter han gjorde. Han har en otrolig bollhantering, säger Howe till BBC Sport.

Matchen slutade 4–1 och Newcastle har nu gjort hela 10 (!) mål på de två senaste ligamatcherna.

Laget är nu uppe på tredjeplats i Premier League, på samma poäng som tabellfyran Manchester United som dock har en match mindre spelad. Därmed har man kopplat ett rejält grepp om en topp fyra-plats och garanterat spel i Champions League till nästa säsong.

För Everton var förlusten blytung, då man nu lever riktigt farligt i botten av tabellen.

Barcelonas chockförlust mot Rayo Vallecano

Barcelona har under Xavis ledning gjort en mycket stark ligasäsong.

Förutom den chockartade 4-0 förlusten mot Real Madrid i Copa del Rey har man i stort sett sopat rent i den inhemska fotbollen under 2023.

Inför matchen mot Rayo Vallecano på onsdagskvällen hade man elva poäng ner till Real Madrid på andra plats.

Men Barcelona tog inte chansen att ytterligare utöka avståndet.

Hemmalaget tog ledningen i den första halvleken genom Alvaro Garcia.

Rayo lyckades pressa Barcelona och i den andra halvleken fick man utdelning på nytt. En annan Garcia, Fran i förnamn, utnyttjade Barcelona-slarv och placerade in 2–0 bakom Ter Stegen.

Robert Lewandowski reducerade i slutminuterna men närmare än så kom man inte.

Rayo Vallecano vann med 2–1 och har inte förlorat mot Barcelona på de senaste fyra ligamatcherna.

Katalanerna leder alltjämt La Liga, elva poäng före Real Madrid. På lördag ställs Barcelona mot Real Betis medan Rayo gästar tabelljumbon Elche.

Mirakelvändning av Toronto mot Tampa Bay

Toronto besegrade Tampa Bay i det fjärde åttondelsmötet i Stanley Cup och leder nu serien med 3–1 i matcher.

Tampa hade 4-1-ledning efter 49 minuter, kontrollerade händelserna fullständigt och började antagligen njuta av att de lyckats utjämna serien mot utmanarna från norr.

Men sedan hände det närmast otänkbara.

Leafs, som ständigt anklagas för att vika ner sig när det tar emot, iscensatte en sanslös vändning mot ett Tampa som aldrig tappat tremålsledning i en slutperiod i playoff.

Auston Matthews reducerade först till 4-2 och ett par minuter senare till 4-3 – och när lite mer än fyra minuter återstod kvitterade Morgan Rielly.

Sedan fullbordades sensationen när Alexander Kerfoot i ett powerplay 4.14 in i förlängningen styrde in sudden death-pucken.

William Nylander hade stor del i de blåvita lövens galna comeback och assisterade till tre av målen – inklusive Kerfoots avgörande (varmed han rycker åt sig ledningen i svenska poängligan i slutspelet).

I och med segern har Leafs slagläge och kan avgöra i femte matchen hemma i Toronto natten till fredag.

I så fall vinner de sin första slutspelsserie på två decennier.

Victor Hedman assisterade till två av Tampa-målen i nattens match.

Durmaz: Frustrerande att sitta på bänken

AIK åkte på en tung förlust mot IFK Värnamo i den framflyttade matchen som spelades i Borås. AIK mäktade inte med ett enda avslut på mål under 90 minuter plus tillägg, medan Värnamos Oscar Johansson avgjorde med matchens enda mål i den 62:a minuten.

Andreas Brännström matchade samma startelva som i derbysegern mot Hammarby, vilket gjorde att Jimmy Durmaz, Viktor Fischer, John Guidetti och Omar Faraj, alla inledde på bänken.

– Det var inte så bra. Det är den stora helheten, vi kommer inte upp i nivå idag. Inte i vårt presspel och inte i vårt offensiva spel, säger Jimmy Durmaz.

– Klart det är frustrerande att sitta på bänken, att inte kunna vara med och hjälpa laget. Jag vill vara med på planen och hjälpa laget i såna här situationer. Men nu satt jag på bänken och försökte pusha laget därifrån.

Vi behövde helt enkelt några som kan trampa till lite mer, svarade Brännström på frågan om varför Fischer inte spelade från start.

Gällande Jimmy Durmaz status i AIK sa Brännström:

– Som alla andra. Han har startat hälften av matchen.

Napoli slog Juventus efter sent avgörande

Angel Di Maria såg ut att ge Juventus ledningen med 1–0 i minut 82 och vilt jubel utbröt bland hemmapubliken i Turin.

Men i upprinnelsen till målet blev Stanislav Lobotka kapad av Juventus Arkadiusz Milik – och domare Michael Fabbri dömde bort målet efter en VAR-granskning.

Ett fåtal minuter senare hade Juventus återigen en boll i nät – men även det målet dömdes bort då bollen var över sidlinjen när Juan Cuadrado slog inlägget som ledde till målet.

Samme Cuadrado föll minuten senare i straffområdet, utan att få gehör från domarhåll.

I stället var det Napoli som skulle få det sista ordet.

I minut 93 gick gästerna på kontring – och bollen landade till slut vid Giacomo Raspadoris fötter som smällde in ledningsmålet.

Det har varit en händelserik vecka för både Juventus och Napoli, i helt olika bemärkelser.

Juventus har fått tillbaka 15 poäng i Serie A efter att deras överklagan gått igenom, och har därmed klättrat upp till tredje plats i ligan.

Napoli hade, inför mötet, haft en desto dystrare vecka. Laget åkte ur Champions League efter att misslyckats med att vända underläget mot Milan.

Resultatet innebär att Juventus missar chansen att gå förbi Lazio på andra plats i tabellen. Napoli drygar i sin tur ut i toppen, och leder nu Serie A med 17 poäng med sju omgångar kvar.

Fördel Modo – Slog Djurgården efter förlängningsdrama

Både den första och andra matchen i den hockeyallsvenska finalen mellan Djurgården och Modo gick till förlängning.

Efter en fysisk match med små marginaler blev det även så i fredagens möte lagen emellan.

Efter 70 minuter ishockey kunde Modos David Bernhardt slutligen avgöra och ge Modo fördelen i jakten på en SHL-plats.

David Bernhardt, som har representerat Djurgården både som junior och senior, har nu gjort nio mål i hockeyallsvenskans slutspel trots att han är back.

– Jag tycker att vi gör en bättre match än de gör i andra och tredje perioden. Sedan gör vi målet i fjärde och pucken studsar rätt också. De har ett läge precis innan med ett öppet mål, säger Bernhardt.

Finalserien går vidare i Stockholm på söndag.

– Vi har ett jättebra lag och bra sammanhållning i truppen. Nu när det bara handlar om att vinna blir alla exakt lika glada vem som än gör mål. Jag tror alla är jätteglada över att vi har 2–1 nu. Vi får vara glada i dag, men i morgon är det nya tag, säger David Bernhardt.

Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv vill se en bättre offensiv på söndag.

– I den här matchserien är det tajt, tufft och tätt. Det ges inte så mycket chanser. De få chanser som man får måste man nypa till och det har vi inte gjort tillräckligt, säger Garpenlöv.

Mardrömsmisstag fällde Manchester United

Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elangas Manchester United är utslaget ur Europa League. Detta efter mardrömsmisstag i både första och andra halvlek av returmötet med Sevilla. Spanjorernas segersiffror skrevs 3–0 (5–2 totalt).

 I södra Spanien skulle det smälla direkt, där Harry Maguire spelade huvudrollen.

Försvararen fick en något tveksam passning från David de Gea, och när han skulle spela ut bollen till Aaron Wan-Bissaka bröts den, och Youssef En-Nesyri kunde rulla in 1–0.

I den 47:e minuten kunde Loic Bade nicka in 2-0 målet mellan två United-spelare.

Med tio minuter kvar var det dags för ytterligare en blunder signerat Manchester United. En lång boll skickades mot De Gea, som misslyckades med att ta ner bollen utanför straffområdet. Där var En-Nesyri påpassligt framme och rullade in slutresultatet, 3–0.

I semifinalen väntar Juventus som motstånd.

Inter klart för semifinal i Champions League – ställs mot rivalen

Stadsrivalerna Inter och Milan i Champions League-semifinal.

Det blir verklighet sedan Inter avancerat efter seger i dubbelmötet med Benfica.

Inter hade 2–0 att gå på inför returmötet med Benfica och hemma i Milano fick man en drömstart. Med kvarten spelad knorrade Nicolo Barella in 1–0 för hemmalaget.

Men Benfica skulle kvittera när norrmannen Fredrik Aursnes nickade bollen över mållinjen några minuter före paus.

I den 65:e minuten tog sig Federico Dimarco in i straffområdet och spelade fram Lautaro Martinez som skickade in 2–1 i nättaket – och vilt jubel utbröt bland Interspelarna.

Joaquin Corréa utökade ledningen 13 minuter senare men Benfica reducerade och i matchens absoluta slutskede kom också kvitteringen.

Matchen slutade 3–3 men Inter är vidare med totalt 5–3 över två matcher.

Detta är den första gången sedan 2010 Inter spelar en semifinal i Champions League.

Modo förlorade framför Foppa på läktaren

Det är först till fyra segrar som gäller för att nå SHL. Modo vann match ett i den hockeyallsvenska finalen mot Djurgården efter förlängning i förrgår.

I kväll var de ett mål ifrån att vinna även den andra matchen. Men Djurgårdens Daniel Brodin tystade ett fullsatt Hägglunds arena i Örnsköldsvik med sitt 3–2-mål i förlängningen.

Djurgården öppnade målskyttet i den andra perioden när Lukas Vejdemo bröt in från högerkanten och säkert satte 1-0 bakom Modomålvakten Kristers Gudlevskis.

Hemmalaget tryckte länge på för en kvittering, men Jesper Myrenberg stod för flera klassräddningar i Djurgårdskassen.

När den tredje perioden startade utökade i stället bortalaget till 2-0 genom Jonathan Lekkerimäki som förvaltade ett numerärt överläge för stockholmarna.

Modos hopp tändes när Sebastian Ohlsson, som avgjorde matchen senast, sprätte in 2-1 från nära håll.

Hemmalaget hade sedermera chansen att kvittera, bland annat i powerplay, men lyckades aldrig i numerärt överläge. Modo har nu spelat tio raka powerplay i finalserien utan att göra ett enda mål.

2-2-pucken skulle dock komma. Med endast 1.38 kvar av tredje perioden styrde Josh Dickinson in kvitteringen med sin ena skridsko.

Det tog matchen till förlängning där Daniel Brodin klev fram och blev matchhjälte efter att han gjort 3-2 i powerplay när Riley Woods satt utvisad.

Djurgården har nu kvitterat till 1-1. På fredag väntar match tre mellan lagen på Hovet.