Messi utsedd till årets herrspelare

Lionel Messi och Alexia Putellas kan titulera sig som världens bästa fotbollsspelare.

Duon prisades på Fifas gala ”The Best”.

– Det är en ära att vara här och vinna det här priset. Jag skulle vilja uttrycka ett tack till mina lagkamrater och Scaloni. Utan dem skulle jag inte vara här. De är alla en del av den här segern. Det var ett fantastisk år. Jag uppnådde drömmen som jag har hoppats på så länge, sa han i tacktalet, enligt Mirror.

PSG-stjärnan har vunnit priset, som började delas ut 2017, en gång tidigare (2019). Utöver det har han tagit hem Ballon d’Or sju gånger.

Efter flera försök lyckades 35-åringen ta sitt efterlängtade VM-guld under vinterns mästerskap i Qatar. Stjärnan utsågs till turneringens spelare, där han stod för sju mål.  

Beth Mead, Alex Morgan och Alexia Putellas var finalisterna för världens bästa på damsidan. Priset gick till den senare.

Spanjorskan Putellas, som är lagkapten i det Barcelona som tog sig till Champions League-final förra säsongen, fick utmärkelsen för andra året i rad.

Comeback för Zlatan – efter nio månader

Efter nio månaders bortavaro efter knäoperation är Zlatan Ibrahimovic tillbaka.

Den svenske stjärnan byttes in i Milans 2–0-seger över Atalanta i Serie A i den 74:e minuten.

Då ledde Milan med 1–0.

I den 87:e minuten satte Junior Messias spiken i kistan, framspelad av Rafa Leao.

Zlatans inhopp gör honom till den äldsta spelaren i Milans historia att göra ett framträdande i Serie A. Med sina 41 år och 146 dagar gick han om Alessandro Costacurtas 41 år och 25 dagar.

– Zlatan är inte ung längre! Men att se honom tillbaka är det många i Milan som är glada över, sa C Mores expert Vicki Blommé i sändningen.

I ett klipp i Milans sociala medier skickar Zlatan en förinspelad hälsning.

– Det är annorlunda när man är på planen. Adrenalinet, fansen, doften, duellerna och att känna sig vid liv. Äntligen är jag tillbaka, säger Zlatan i klippet.

Modos mardröm mot Djurgården

Först tog Djurgården ledningen med 1-0 borta mot Modo.

Sedan tvingades Edvin Hammarlund lämna matchen efter en crosschecking från Oscar Pettersson, som fick matchstraff för händelsen. Det första av två som Modo ådrog sig under kvällen.  

Hemmalaget hämtade upp ett 3-0-underläge men fick i förlängningen se sig besegrat när Emil Berglund avgjorde matchen.

Trots 3–0 på tavlan kunde inte Djurgården stänga matchen.

Istället kämpade Modo tillbaka och tvingade fram förlängning efter att Nick Halloran fullbordat upphämtningen med 3–3 i powerplay.

Väl i förlängningen drog Djurgården det längre strået och får åka hem till Stockholm med två poäng efter mål av Emil Berglund.

– Surt att vi drar på oss två femminutare. Boxplay gör det bra men vi släpper två i första och då är det uppförsbacke hela matchen, säger Modos Mikkel Aagaard.

– Vi styr matchen och är bättre i fem mot fem.

En pinne betyder dock att Modo behåller sin position som tabelletta. Djurgården ligger fyra med lika många matcher kvar av grundserien.

Manchester United vidare – slog ut Barcelona i Europa League

Manchester United är klart för åttondelsfinal i Europa League.

Antony, 22, hoppade in och blev hjälte mot Barcelona.

Efter 2–2 i det första mötet var det helt vidöppet i returen på Old Trafford mellan Manchester United och Barcelona.

Till returen i sextondelsfinalen saknade spanska laget flera stjärnor, som Pedri och Gavi.

Men det hindrade inte bortalaget från att ta ledningen på Old Trafford. Barcelona inledde i ett rasande tempo och skulle ta ledningen efter 15 minuter. Alejandro Balde föll omkull i straffområdet och straff dömdes. Lewandowski var säkerheten själv och placerade in ledningsmålet.

Bruno Fernandes – som orsakade straffen – möttes av kritik.

Resultatet stod sig halvleken ut, men hemmapubliken behövde bara vänta i en minut av den andra innan Fred läckert placerade in kvitteringen.

Manchester United fortsatte sedan att skapa chanser. Och utdelningen skulle komma. Inbytte prestigevärvningen Antony växlade upp – och gjorde ledningsmålet på halvvolley. Fullträffen betydde avancemang för United-laget.

Hemmalaget hade sedan flera läget att utöka sin ledning, men även Barcelona hade sina kontringar. På övertid hade Robert Lewandowski en jättechans, men mittbacken Varane räddade på mållinjen och matchen slutade 2-1.

Manchester United är därmed vidare i till åttondelsfinal Europa League.

Leipzig chockade Manchester City

En engelsk jätte gästade Emil Forsbergs hemmaborg.

Det var skakigt i första halvlek, men svenskens RB Leipzig spelade upp sig i andra och fixade 1–1 mot Manchester City i den första Champions League-åttondelsfinalen.

– Vi vill slå ut dem, säger Forsberg i C More.

Manchester City kommer återvända till England med 1–1 i bagaget efter den första åttondelsfinalen mot Leipzig.

Tyskarna, med Emil Forsberg på planen i drygt 60 minuter, var utspelade i den första halvleken mot City och fick se Riyad Mahrez sätta ledningsbollen efter knappa halvtimmen.

Erling Haaland brukar trivs mot Leipzig, gjorde flera mål mot Forsbergs gäng under sina år i Bundesliga med Dortmund, men hade svårt att komma till i den första åttondelen.

Efter 67 minuter hade han sin första bolltouch i offensivt straffområde och mycket mer än så åstadkom inte norrmannen under onsdagskvällen.

– Frustrerande match för Haaland som inte får några bollar att jobba med, säger Olof Mellberg i C More.

Returen spelas i Manchester den 14 mars.

– Vi åker dit för att slå ut dem, säger Forsberg.

Galen match när Real Madrid vände till 5–2 mot Liverpool

En läcker klack, två osannolika jättetavlor, totalt sju mål – och inte minst en supervändning av Champions League-historiens mest framgångsrika klubb.

Den första åttondelsfinalen mellan Liverpool och Real Madrid hade allt och lite till.

En läcker klack, två osannolika jättetavlor, totalt sju mål – och inte minst en supervändning av Champions League-historiens mest framgångsrika klubb.

Den första åttondelsfinalen mellan Liverpool och Real Madrid hade allt och lite till.

Den tidigare kaptenen Steven Gerrard menar att Liverpool helt enkelt inte kunde mäta sig med Real Madrid.

– Liverpool blev dominerade och utklassade. Jag är säker på att man kommer att kolla på hur man släppte in fem mål. Det var inte bra nog, säger den tidigare kaptenen till BT Sports.

Det mesta pekar på att åttondelsmötet med Real Madrid är avgjort. Hur som helst så åker Liverpool ner till Madrid för returmatchen den 15:e mars – det återstår att se om man kan göra match av det här dubbelmötet.

Seger för storklubbarna i Svenska cupen

Drömkväll för Djurgården.

Seger med 6–1 och mål för nyförvärvet Oliver Berg och 17-årige talangen Lucas Bergvall.

– Det är något jag drömt om sedan jag var liten, säger Bergvall till Aftonbladet.

Djurgården gjorde processen kort med Landskrona hemma på Tele2.

Blåränderna tryckte på gasen direkt och gick ifrån till 3–0 redan i den första halvleken. Då hade matchen fått se tre olika målskyttar.

I upptakten av andra halvlek var det dags för en fjärde målskytt att presentera sig – när nyförvärvet Oliver Berg satte dit 4–0 efter ett läckert avslut i den bortre stolpen.

Djurgården vann till slut med 6–1 efter att ett annat nyförvärv, 17-årige talangen Lucas Bergvall nätat i slutminuterna. Inhopparen stod för ett klassmål när han drev in i plan från vänsterkanten och behärskat rullade in bollen vid den bortre stolpen bakom Amr Kaddoura i Bois-kassen.

Heung-Min Son utsatt för rasism

Tottenham studsade tillbaka efter förlusterna mot Leicester och Milan.

Efter en svag första halvlek kom Spurs ut som ett helt annat lag i den andra halvleken och kunde till slut vinna enkelt med 2–0 mot Londonrivalen West Ham.

Den sydkoreanske stjärnan Heung-Min Son låg bakom Tottenhams 2–0seger mot West Ham under söndagen. Men glädjen nedsolkades av rasistiska påhopp i sociala medier.

Tottenham meddelar på Twitter att Son utsatts för rasism.

”Vi har fått vetskapen om dessa fullständigt förkastliga rasistiska övergrepp på nätet som riktades mot Heung-Min Son under dagens match, vilket har rapporterats av klubben. Vi stöttar Sonny och uppmanar än en gång de sociala medieföretagen och myndigheterna att vidta åtgärder”, skriver klubben.

Södertäljes Linus Videll lämnade isen på bår

Södertälje vann toppmötet i hockeyallsvenskan mot Modo. Men det var med bitter eftersmak.

Detta då poängkungen Linus Videll åkt in i sargen efter en tackling och fördes av isen på bår.

Dock kom lugnande besked i samband med matchens slut efter att SSK vunnit med 4–3 efter straffar.

Det var tre minuter in i sista perioden som olyckan var framme. Modos Theodor Niederbach tacklade Södertäljes poängkung Linus Videll, som flög med huvudet in i sargen.

Videll blev liggandes i flera minuter innan han fördes av isen på bår. Stjärnan hade tidigare i matchen gjort 2–1 till SSK, vilket var resultatet när skadan skedde.

Senare kunde fysioterapeuten Adam Isak ge lugnande besked.

– Linus är med tanke på omständigheterna inte allvarligt skadad. Han är mör och omtumlad men behöver inte uppsöka sjukvården. Han har haft tur i oturen, säger han via klubbens kanaler.

stjärndrabbning för stor för Europa League

Tungviktsmötet mellan Barcelona och Manchester United i Europa League slutade 2–2.

Efter en mållös första halvlek svängde Europa League-stormötet i andra. Fem minuter in tog Barcelona ledningen genom Marcos Alonso.

Men Manchester United behövde bara sex minuter på sig att vända. Först nätade Marcus Rashford – innan Joules Kounde, i en tilltrasslad situation, gjorde självmål.

Målfesten tog dock inte slut där.

Raphinha prickade in kvitteringen för Barça. Därefter hade hemmalaget bud på fler.

Men bollen dansade på mållinjen och David de Gea stod för ett par vassa räddningar.

Oroväckande för den katalanska klubben är att mittfältsmotorn Pedri tvingades kliva av skadad.