Vill porta Lionel Messi från Mexiko

Leo Messi skapade ramaskri i Mexiko när han råkade peta till en landslagströja med ena foten.

Nu kräver parlamentsledamoten Maria Clemente Garcia Moreno att Messi blir ”persona non grata” i Mexiko – och aldrig mer släpps in i landet.

Den mexikanska politikern María Clemente García, 37, har framför allt gjort sig känd som transaktivist och kämpat för hbtq-personers rättigheter.

Nu har hon också gett sig in i debatten kring Lionel Messi och det potentiella skändandet av en mexikansk matchtröja.

Efter Argentinas VM-seger mot Mexiko bytte Messi till sig en motståndartröja som han sedan flyttade på med foten när den låg på golvet i omklädningsrummet.

Videon på Messi har bland annat upprört den mexikanske proffsboxaren Canelo Álvarez och nu ryter även politikern María Clemente García till.

Hon har nu skrivit en motion till Mexikos parlament om att Messi inte ska få resa in i landet.

”På grund av hans uppenbara förakt och brist på respekt mot Mexiko under världsmästerskapet i fotboll”, skriver politikern i sin motion enligt Mirror.

Messi försvarade sig efter Argentinas seger mot Polen i den tredje gruppspelsmatchen.

– Jag tror att det var ett missförstånd. De som känner mig vet att jag inte skulle vara respektlös. Jag behöver inte be om ursäkt för jag har inte varit respektlös mot Mexikos folk eller tröjan eller någon överhuvudtaget, och även ”Canelo” bad om ursäkt och medgav att han brusade upp i onödan.