Hockeystjärnan skar upp handleden

Evander Kane hade millimeterna på sin sida.

Edmonton-stjärnan fick handleden uppskuren av en skridskoskena och lämnade isen med tryck på såret.

Nu meddelar klubben att han blir borta upp till fyra månader.

Edmonton besegrade Tampa Bay under natten till onsdagen. Men efterspelet har knappast handlat om matchen i säg. I den andra perioden skadade sig Evander Kane allvarligt när han fick en skridsko över ena handleden. Forwarden fick ett djupt sår och tvingades kliva av isen och vidare in till omklädningsrummet för att stoppa en påtaglig blödning.

”Efter att ha ådragit sig en handledsskada tidigt i den andra perioden är Evander Kanes läge stabilt och han har transporterats till sjukhus för operation senare i kväll”, skrev Edmonton Oliers på Twitter.

Nu har Oilers-spelaren opererats och ett besked har kommit om Kanes framtid. Han blir borta i tre till fyra månader, skriver klubben på Twitter som också meddelar att spelaren kommer bli helt återställd.

”Förra natten var extremt skrämmande och jag är fortfarande lite chockad. Jag vill tacka Edmonton Oliers och Tampa Bay, tillsammans med alla läkare som hjälpte mig och tog hand om min skada. Utan er vet jag att saker hade blivit mycket värre och jag är därför tacksam”, skriver Kane på Twitter.