Tuchel bryter tystnaden efter att ha fått sparken

Många höjde på ögonbrynen när Chelsea sparkade Thomas Tuchel i veckan.

Nu uttalar sig tysken för första gången.

”Jag är förkrossad”, skriver tränaren på Twitter.

Det var efter Chelseas oväntade förlust mot Dinamo Zagreb i Champions League som den engelska storklubben beslutade sig för att sparka tränaren Thomas Tuchel.

Chelsea har istället valt att anlita den förre Östersundtränaren Graham Potter som tränare, och nu har Tuchel för första gången uttalat sig efter att ha fått sparken.

”Det här är bland det jobbigaste som jag har behövt skriva – och något som jag inte har behövt göra på många år. Jag är förkrossad att min tid i Chelsea har fått ett slut”.

”Det är en klubb som jag har känt mig hemma i, både professionellt och personligen. Tack så mycket till staben, spelarna och supportrarna för att ni fick mig att känna mig välkommen. Stoltheten över att ha hjälpt laget till att vinna Champions League och klubblags-VM kommer jag bära mig förevigt. Jag är stolt över att ha varit del av den här klubbens historia och den kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta”, skriver tränaren på Twitter.

Efter att ha tagit över Chelsea i januari 2021 var Tuchel med och vann Champions League under sin första säsong som tränare i Londonklubben. Dessutom var han med och vann klubblags-VM.

”Den stolthet och glädje som jag kände över att hjälpa laget vinna Champions League och klubb-VM kommer jag alltid bära med mig”, skriver Tuchel.

Den 49-årige tysken har tidigare tränat Augsburg, Mainz, Dortmund och Paris Saint-Germain.