Jacob Josefson avslutar karriären

Jacob Josefson lägger skridskorna på hyllan.

Efter skadeproblematik tvingas nu centern att avsluta ishockeykarriären.

– Med tiden så har jag insett att det är det enda rätta.

Nu är det officiellt att den tidigare Djurgårdskaptenen Jacob Josefson avslutar karriären.

Efter att inte ha spelat på hela förra säsongen meddelar Djurgården att den tidigare NHL-spelaren inte kommer till spel igen.

– Det har varit ett väldigt tufft beslut att ta, men med tiden så har jag insett att det är det enda rätta.

Jacob Josefson återvände 2018 hem till Sverige för spel med Djurgården. Då tog han över rollen som kapten och ledde laget till en SM-final.

Därefter har han dock haft det tyngre. Detta då den nu 31-årige centern dragits med en hel del skadeproblem. Inte minst i form av ett antal hjärnskakningar.

Dessa påverkade honom så pass mycket att han inte kom till spel på hela förra SHL-säsongen.

Nu väljer Josefson, som spenderade åtta år i New Jersey Devils i NHL under 2010-talet, att avsluta sin karriär. Det meddelar han och Djurgården under lördagen.

– Som många vet har jag varit borta från ishockeyn en längre tid på grund av skador och därför fått tagit beslutet att avsluta min karriär som ishockeyspelare. Det har varit ett väldigt tufft beslut att ta, men med tiden så har jag insett att det är det enda rätta. Jag vill rikta ett stort tack till Djurgårdens IF och till världens bästa supportrar, ni kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta, säger Josefson.

På meritlistan har Josefson bland annat JVM-silver, SM-silver samt blivit utsedd till SHL:s mest värdefulla spelare säsongen 2018/19.