Marcus Danielson slutar i landslaget

Marcus Danielson har spelat sin sista match för det svenska landslaget i fotboll. På torsdagen meddelade han att han tackar nej till fortsatt spel.

I fjolårets EM var Marcus Danielson en viktig del i det svenska landslag som gick till åttondelsfinal. Väl där förlorade Sverige mot Ukraina, i en match där Danielson blev utvisad.Nu meddelar försvararen att landslagskarriären är över.

– Att dra på sig den blågula tröjan och spela för Sverige har varit fantastiskt. Jag har känt en enorm stolthet och är tacksam att ha fått spela mästerskap och stora matcher med landslaget – det har varit en dröm och något jag alltid kommer att bära med mig, säger han i ett uttalande.

Han spelade även mot Polen i den avgörande playoff-matchen inför vinterns VM, en match som Sverige förlorade. Det blev hans sista framträdande i den blågula tröjan.

Danielson har sedan 2020 tillhört den kinesiska klubben Dalian, något som under det senaste året har försvårat landslagsspel.

Bland annat tvingades han stå över de avslutande gruppspelsmatcherna i VM-kvalet på grund av de hårda kinesiska karantänsreglerna.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla i och runtomkring laget, säger han.

Mittbacken menar att motivationen inte finns där för att satsa vidare mot EM-slutspelet om två år.

– Samtidigt har det tagit extremt mycket kraft att under de senaste åren tas sig in och ut från Kina under pågående pandemi. Jag har fått slita hårt för att komma i form till samlingarna och känner att jag inte har kraften att satsa vidare på det sättet mot EM 2024, vilket hade varit det naturliga målet, säger Marcus Danielson i ett pressmeddelande.