Björklöven tar semin till sjunde avgörande

Det blir en sjunde, avgörande, match i den hockeyallsvenska semifinalserien mellan Björklöven och Modo. Umeå-laget utjämnade till 3–3 i matcher genom att på hemmaplan vinna med 5–3.

– Grym fajt. Ett jävla krig. De är stenhårda allihopa, säger Björklövens Fredric Andersson i C More.

– Det är inte acceptabelt, säger sportchef Henrik Gradin i C More.

Det var inte frågan om någon tillknäppt chansminimerande tillställning i vad som på förhand kunde vara Björklövens sista match för året.

Efter första perioden stod det 2–2 på tavlan. Modo med två snabba, vackra omställningsmål från Nikolajs Jelisejevs och Filip Svenningsson och Björklöven med ett lika vackert styrningsmål från Olle Liss – och en bjudning från Modos Daniel Sylwander som Jacob Olofsson snappade upp.

Modo tog ledningen med 3–2 halvvägs in i matchen efter att backen Emil Wahlberg plötsligt blivit fri och kyligt stänkt upp pucken i taket bakom Claes Endre.

– Jag är chockad, den satt bra, som han själv konstaterade.

Men Modo drog på sig en rad utvisningar och tappade fart och först kvitterade Karl Johansson och i början av tredje kom också 4–3. Jacob Olofsson fick målet men med god hjälp av Emil Wahlberg.

– Jag får den på skridskon så landar den framför Olofsson och jag ska få bort den men klubban träffar hans klubba och pucken går rakt upp i nättaket. Det är aldrig kul, säger Modo-backen.

Målet blev matchavgörande i en match där Gustav Possler satte 5–3 i öppen bur.

Modotränaren Mattias Karlin var lika besviken på tabbarna i egen zon som sportchef Gradin.

– Extremt frustrerande. Björklöven är tillräckligt bra att göra mål själva på egen hand, säger han i C More.

Till Sportbladet är han tydlig med att mängden utvisningar måste ner inför avgörandet.

– Vi tar dem på fel ställen på banan, i det stora hela är det för dålig disciplin. Vi sitter halva andra perioden i utvisningsbåset och det blir bara piss av allting. Hela perioden går till spillo.

Känslor är det inte brist på inför avgörandet. Efter slutsignalen bröt ett större slagsmål ut på isen där ett flertal spelare var inblandade under någon hetsig minut. Modos Riley Woods fick en femma efter matchens slut.

Fansen visade sitt stöd för Ronaldo efter sonens död

Liverpool applåderade för Ronaldo.

Anfields läktare visade sitt stöd i den sjunde minuten under tisdagskvällens stormöte.

Cristiano Ronaldo och hans flickvän Georgina Rodríguez tvingades lämna ett sorgligt besked under måndagskvällen.Bara en av deras tvillingar överlevde födseln.

”Bara vår dotters födsel ger oss styrka att klara av det här ögonblicket med lite hopp och glädje”, skrev paret på Instagram.

I höstas meddelade Cristiano Ronaldo att han skulle bli pappa till tvillingar ännu en gång.

”Glad att meddela att vi väntar tvillingar. Våra hjärtan är fulla av kärlek – längtar efter att få träffa er”, skrev Ronaldo på Instagram.

Av förklarliga skäl fanns inte Cristiano Ronaldo med i Manchester Uniteds trupp när laget gästade Liverpool på Anfield under tisdagskvällen.

Ronaldo uppmärksammades dock på Liverpools hemmaarena.När sju minuter var spelade av matchen stämde arenan upp i en applåd för att visa sitt stöd till Ronaldo och Liverpools klassiska hymn ”You’ll Never Walk Alone” sjöngs samtidigt över arenan.Båda lagen valde också att spela i sorgeband för Ronaldos skull.

När det gällde den fotbollsmässiga delen av matchen kopplade Liverpool ett tidigt grepp och vann med 4–0.Liverpoolfansen visade stort stöd för Cristiano Ronaldos familjetragedi men på planen visades det ingen nåd.