Garpenlöv lämnar Tre Kronors samling i Wien

Förbundskapten Johan Garpenlöv lämnar landslagssamlingen i Österrike, det meddelar Tre Kronor via sociala medier.Johan Garpenlöv tvingas ännu en gång lämna VM-förberedelserna.

Tre Kronors förbundskapten har tidigare berättat för Sportbladet att pappa Kjell är svårt sjuk och ligger på intensiven.

”Johan Garpenlöv lämnar landslagssamlingen i Österrike för att vara med sin familj. Vi ber media respektera Johans önskan att få vara i fred tills vidare. Alla våra tankar är med Johan i denna stund”, meddelar Svenska Ishockeyförbundet.

Tre Kronor är för närvarande på plats i Wien där den ska möta Österrike i Czech Hockey Games på torsdagskvällen.

Efter att Johan Garpenlöv nu åkt hem till Stockholm, så leds Tre Kronor av assisterande förbundskaptenerna Markus Åkerblom och Marcus Ragnarsson resten av den här veckan.

Förra veckan lämnade Johan Garpenlöv lägret i Halmstad och de två träningslandskamperna mot Danmark.

– Min pappa åkte in akut till sjukhuset, det var så allvarligt att jag kände att jag behövde vara där, säger ”Garpen”.

Pappa Kjell Garpenlöv är 78 år gammal och drabbades av en blodförgiftning, det var en infektion som han åkte in för sent med.Han blev kvar på intensivvårdsavdelningen, men läget var så stabilt att Johan Garpenlöv åkte med landslagstruppen till Österrike.

Tre Kronor ska också möta Tjeckien på lördag och Finland på söndag, då i Ostrava i Tjeckien.

Ronaldos kanon räddade Manchester United mot Chelsea

Det fortsätter att vara svårt att skilja Manchester United och Chelsea åt.Åtminstone resultatmässigt.

För trots stor dominans av Londonlaget slutade det 1–1 – den fjärde raka oavgjorda ligamatchen storlagen emellan.

Cristiano Ronaldo bär just nu upp ett skadeskjutet Manchester United.

37-åringen räddade en poäng mot Chelsea och har nu gjort åtta av klubbens senaste nio mål.

– Det är inte normalt, säger tränaren Ralf Rangnick till Sky Sports.

Efter 0–4 mot Liverpool och 1–3 mot Arsenal är hoppet om en topp fyra för Manchester United mer eller mindre ute.

Och det såg ut som att Chelsea skulle trycka ner United ytterligare i skorna i torsdagens stormöte. Gästerna från London styrde matchen mot ett United där Victor Lindelöf och Anthony Elanga båda startade.

Det dröjde en timme men till slut så kom också utdelningen från spelövertaget. Ett inlägg från Reece James skarvades av Kai Havertz och i bortre delen av straffområdet kunde Marcos Alonso möta med en volley i bortre.

Men Manchester United svarade snabbt. Och det var som vanligt Cristiano Ronaldo som gjorde det. Nemanja Matic stod för en fin lobbpass och Ronaldo tog emot den och tryckte upp bollen i taket. Hans 17:e ligamål och hans åttonde mål på hans sex senaste starter.

– Inte bara målet som Cristiano gör utan hela hans insats, hans attityd vid 37 års ålder, det är inte normalt. Om han spelar som han gör i dag kan han fortfarande vara till stor hjälp för det här laget, säger Ralf Rangnick som själv kopplats ihop med en roll som förbundskapten för Österrike.

Den delade poängen förändrar inte ligaläget nämnvärt för något av lagen. Chelsea ligger kvar på sin tredje plats och Manchester United ligger sexa med fem poäng (och två mer spelade matcher) upp till Arsenal på Champions League-plats.

Färjestad klart för SM-final efter superdrama mot Rögle

Vägen till finalplatsen blev en svängig rysare där Färjestad till slut lyckades vinna den sjätte SM-semifinalen mot Rögle efter förlängning.

Hemmalagets hjälte blev lagkaptenen Linus Johansson som fastställde slutresultatet till 5–4 i den femte perioden.

 – Det här är en av de största grejerna i min karriär, sa en glad men trött Linus Johansson till Cmore direkt efter avgörandet i semifinalen.

Färjestad missade första matchbollen i semifinalserien mot Rögle när de i söndags förlorade den femte semifinalen.

På tisdagskvällen hade de chansen att slå in den andra inför en sjungande hemmapublik i en fullsatt arena.

Det lyckades de med, men efter stor möda och en del besvär.

Den sjätte semifinalen mellan Färjestad och Rögle blev en rysare som det svängde rejält om.

Spelmässigt var Färjestad det bättre laget under stora delar av matchen, men seriesegrarna Rögle stred tappert för att förlänga säsongen med åtminstone en match till.

Inte ens tre minuter av den andra perioden var spelade när Rögle hade vänt 0–1-underläget till en 2–1-ledning tack vare två tonåriga spelare.

Rögles juniorer Marco Kasper och Oliver Tärnström vände matchen på 36 sekunder med varsitt mål direkt i inledningen.

Först kvitterade 18-årige Marco Kasper till 1–1 efter en snabb spelvändning, och 36 sekunder senare gjorde 19-årige Oliver Tärnström 2–1.

Efter det valde Färjestads tränare Tomas Mitell att ta en välbehövlig timeout, och några minuter senare kvitterade Victor Ejdsell till 2–2 med ett hårt skott.

Med drygt två minuter kvar av andra perioden blev Ejdsell tvåmålsskytt när han styrde in Theodor Lennström skott.

Då klev Rögles Adam Edström in i handlingen, och förändrade den bilden.

Jacob de la Rose gav hemmalaget ledningen i den första perioden, men det var i den andra perioden som matchen vaknade till liv på riktigt.

Färjestad svarade med att ta en timeout – och Victor Ejdsell gav åter FBK ledningen med två raka fullträffar. Däremellan hann Rögle dessutom få ett mål bortdömt.

Rögle-forwarden, som är född i Karlstad, gjorde både 3–3 och 4–3 på några minuter.

Med tre minuter kvar såg skåningarna alltså ut att tvinga fram en sjunde och avgörande match. Då styrde Daniel Viksten in 4–4 och matchen gick till förlängning.

Där fick Rögle, som hade förlorat alla fem förlängningar i slutspelshistorien tidigare, se sig besegrade efter ett massivt hemmatryck.

– De vinner välförtjänt i slutändan, säger Rögles målvakt Christoffer Rifalk.

Färjestad ställs mot Luleå i finalen. Den första matchen spelas i Norrbotten på lördag.

– Vi kommer in som underdogs och ska ge dem en jävla match, säger Gustav Rydahl i C More.

Manchester City vann den galna målfesten

Manchester City besegrade Real Madrid med 4–3 i den första semifinalen i Champions League.Men City-spelarna grämde sig ändå över missade lägen.

– Vi borde ha gjort fler mål men sådan är fotbollen. De tog sina chanser, säger Bernardo Silva till BT Sport.

Manchester City utökade sin ledning i den första Champions League-semifinalen efter tio minuters spel och gick sedan till halvtidsvila med 2–1 på resultattavlan.

Efter elva spelade minuter såg Real Madrid-spelarna mest ut som att de inte fattat vad som precis hänt.

Det som hänt var att hemmalaget anfallit från först den ena, sedan den andra kanten, och på så sätt gått upp i en tidig 2–0-ledning. Först var det Kevin De Bruyne som i den andra minuten kastade sig fram och nickade in ledningsmålet, fint framspelad från höger av Riyad Mahrez. Snart därefter kom inlägget i stället från vänster, när De Bruyne hittade in till Gabriel Jesus som något turligt lyckades vända bort Real Madrid och sedan enkelt satte dit 2–0.

City hade flera chanser att också göra 3–0, men både Mahrez och Phil Foden missade var sitt fint läge att utöka.

I den 33:e minuten skickade Ferland Mendy in ett inlägg från vänster mot straffområdet. Det såg inte sådär vansinnigt farligt ut, men Benzema är en anfallare som kan tälja guld av halvchanser. En vältajmad volley senare var det således reducerat, och fransmannen hade gjort sitt 13:e Champions League-mål för säsongen.

Matchen skulle dock svänga några gånger till, och efter pausvilan dröjde det inte länge innan City gjort 3–1.

Två minuter senare var det reducerat på nytt, och det gick undan. Reals Vinícius Júnior vände bort en motståndare på vänsterkanten och spurtade sedan hela vägen in i straffområdet innan han rullade in 2–3.

Sedan följde knappt 20 mållösa minuter innan det small igen. En lös boll vid Reals straffområde plockades upp av Bernardo Silva, som inte tvekade innan han borrade upp 4–2 i det närmsta krysset.

Det såg ut som att Manchester City skulle få med sig en 4–2-seger till returmatchen efter ett skott i krysset från Bernardo Silva. Men en hands på Aymeric Laporte gjorde att Karim Benzema fick chansen från straffpunkten.

Fransmannen visade inga nerver när han gjorde sitt andra mål i matchen. Med en chipp – en ”Panenka-straff” – såg han till att Manchester City ”bara” vann målfesten med 4–3.

– Det var en väldigt bra match från start till mål. Vi startade väldigt bra och borde ha dödat matchen. I sådana här matcher måste vi ta tillvara på fler chanser, säger Phil Foden till BT Sport.

– Det var en bra match. Våra fans borde vara stolta över oss och jobbet vi la ner. Vi borde ha gjort fler mål men sådan är fotbollen. De tog sina chanser, säger Bernardo Silva.

HV71 körde över Björklöven i första finalmatchen

Över en veckas vila skiljde HV71 och Björklöven inför den första hockeyallsvenska finalen – och det syntes.

Inför fullsatta läktare körde HV71 över gästerna i den första perioden och vann till slut med 6–1.

– Helt fantastiskt, säger lagkaptenen Simon Önerud.

HV71 hade inga bekymmer att avväpna Björklöven i den första finalseriematchen mot Björklöven. Slutresultatet skrevs till 6–1, men nu kommer ett bakslag. Under den tredje perioden så utgick HV71-backen Emil Andrae efter en närkamp. Han kom inte tillbaka till spel och nu kommer mardrömsbeskedet för den unge talangen.

Den unge talangen, Emil Andrae utgick skadad senast.Nu står det klart att han missar slutspurten av säsongen. HV-backen undersöktes under lördagskvällen och även under söndagen och HV71:s läkare Jonas Kalman kom med tråkiga besked.

– Tyvärr har vi konstaterat att Emil drabbats av en fraktur. Han är nu gipsad och dessvärre är säsongen över för Emils del, säger Jonas Kalman till lagets hemsida.

Ibrahimovic bakom Milans segermål i comebacken

40-årige Zlatan Ibrahimovic har missat Milans två senaste matcher på grund av överbelastning i vänstra knäet.

Zlatan Ibrahimovic har haft problem med en knäskada men under söndagskvällen gjorde han comeback. Svensken hoppade in i mitten av andra halvlek när Milan jagade seger borta mot Lazio efter Olivier Girouds kvittering till 1-1.

Milan hade flera chanser att ta ledningen under den andra halvleken och Zlatan Ibrahimovic hade en av dem. Men hans skott i den 89:e minuten täcktes ut till hörna.

Zlatan Ibrahimovic låg bakom avgörandet på tilläggstid när han nickade fram till Milans segermål mot Lazio.

Det kom dock ett avgörande i den andra tilläggsminuten.

När Lazio-mittbacken Francesco Acerbi nickade upp bollen i luften i sitt eget straffområde var Zlatan Ibrahimovic på rätt plats och nickade den vidare till Sandro Tonali.

Tonali var kylig när han först tog ner bollen på låret och sedan tryckte in den i mål med en tåspets. Vilt jubel bröt ut i Milan när de tre poängen säkrades och Tonali tackade Ibrahimovic för framspelningen.

– Det är ovanligt att ha en spelare som honom i sitt lag, så vi måste utnyttja honom på bästa sätt. Det var hans nednickning som förändrade matchen den här kvällen, säger Tonali till DAZN.

– Från ”Ibra” till yngre spelare som jag – nu måste vi bara fortsätta köra.

Luleå vann trots Frölundas hårda press

Luleå tog ett rejält kliv mot en hägrande SM-final.

Efter tredje raka segern mot Frölunda (2–0) är avancemanget nära.

– I dag var det defensiven som fick vinna matchen, säger Luleås målvakt Joel Lassinantti, som höll nollan för första gången i ett slutspel, till C More.

De flesta kan nog hålla med om att Frölunda hade ett tydligt spelövertag i semifinal fyra.

Förlust hemma mot Luleå, underläge 1–3 i matcher – och nyckelspelaren fick utgå med rejäla smärtor.

Men göteborgarna fick inte in pucken.

Ett tätt Luleåförsvar, och en storspelande Joel Lassinantti som sista utpost, stoppade hela tiden ett måljubel i Scandinavium.

I stället tog Luleå ledningen knappt 16 minuter in i mellanperioden.

Det resultatet stod sig sedan med en minut kvar. När Frölunda pressade på rejält, och tog ut målvakten, avgjorde i stället Isac Brännström och fastställde slutresultatet 2–0 till Luleå.

Frölundas säsong kan därmed ta slut i Norrbotten redan i övermorgon, men göteborgarna har ytterligare en orsak att deppa över.

Inte nog med att det blev förlust i kväll, och 1–3-underläge i matchserien, så fick även viktigaste backen Andreas Borgman utgå med en befarad nyckelben- eller axelskada.

Han fälldes i egen zon och fick sedan en Luleåspelares knä i axelpartiet.

Borgman, som värvades från NHL mitt under säsongen, lämnade isen i plågor och spelade inte mer i matchen.

Rönnberg var också besviken över resultatet:

– Luleå klumpar ihop sig och är trygga där. Även skjuter mycket så skapar vi inte så många heta målchanser. Vi behöver sätta oss framför datorerna, och tittar på hur det ser ut, och knäcka koden. Vi måste hitta ett sätt att få hål på Lassinantti.

Hammarby tog fjärde raka segern

Fjärde raka segern för Hammarby och fjärde raka nederlaget för Degerfors.

Edvin Kurtulus 1–0-mål på Stora valla räckte hela vägen till serieledning för Bajen.

– Det här är en typisk sådan match som vi hade kryssat tidigare år, säger Gustav Ludwigson till Discovery plus.

Hammarbys segertåg kommer fortsätta, menar Nahir Besara.

– Jag njuter inte ens av våra segrar. Nu ska vi ta femte raka mot Sirius, säger assistkungen om ”nya Bajen”.

 Det är såklart kul att hjälpa laget. Förr pratade jag mycket om assist och mål men nu skiter jag i poängen. Grejen är att jag och Hammarby ska vinna matcher.

Besaras inställning rimmar väl med det ”nya” Hammarby. Ett lag som plötsligt vinner fotbollsmatcher på alla möjliga olika vis, även när spelet inte riktigt stämmer. Som kan stänga matcher och hålla nollan. Efter en dominant första halvlek mot Degerfors försvarade Bajen till sig en tajt bortaseger i Värmland.

– Vi har en större mognad i spelet nu. Förr skulle Bajen alltid jaga fjärde, femte, sjätte och sjunde målet. Nu visar vi karaktär i hur vi försvarar oss.

– Matchen levde länge. De hade sina ribbträffar, men vi värdesätter annat än storsegrar nu. Vi jobbar för varandra och tre poäng. Det handlar inte om att Bajen alltid ska spela finast fotboll, nu handlar det om att vinna.

– Vi har fyra raka och siktar redan på den femte. Vi ska gasa vidare och ta den femte. Det är allt jag tänker på. Jag njuter inte ens av våra segrar.

– Definitivt. Vi är ett jättebra lag som bara kommer bli bättre.

Flera av spelarna i Bajen har noterat att det snackats om lagets enkla spelschema. Sådana synpunkter fnyser Besara åt.

Lagkamraten Jeppe Andersen fyller i:

– Vi vinner även om vi inte spelar bra. Nu har vi nio raka vinster om man räknar med cupspelet. I år har vi blivit vana vid att vinna lite oavsett hur vi spelar. Så har det absolut inte varit förr om åren.

Björklöven tar semin till sjunde avgörande

Det blir en sjunde, avgörande, match i den hockeyallsvenska semifinalserien mellan Björklöven och Modo. Umeå-laget utjämnade till 3–3 i matcher genom att på hemmaplan vinna med 5–3.

– Grym fajt. Ett jävla krig. De är stenhårda allihopa, säger Björklövens Fredric Andersson i C More.

– Det är inte acceptabelt, säger sportchef Henrik Gradin i C More.

Det var inte frågan om någon tillknäppt chansminimerande tillställning i vad som på förhand kunde vara Björklövens sista match för året.

Efter första perioden stod det 2–2 på tavlan. Modo med två snabba, vackra omställningsmål från Nikolajs Jelisejevs och Filip Svenningsson och Björklöven med ett lika vackert styrningsmål från Olle Liss – och en bjudning från Modos Daniel Sylwander som Jacob Olofsson snappade upp.

Modo tog ledningen med 3–2 halvvägs in i matchen efter att backen Emil Wahlberg plötsligt blivit fri och kyligt stänkt upp pucken i taket bakom Claes Endre.

– Jag är chockad, den satt bra, som han själv konstaterade.

Men Modo drog på sig en rad utvisningar och tappade fart och först kvitterade Karl Johansson och i början av tredje kom också 4–3. Jacob Olofsson fick målet men med god hjälp av Emil Wahlberg.

– Jag får den på skridskon så landar den framför Olofsson och jag ska få bort den men klubban träffar hans klubba och pucken går rakt upp i nättaket. Det är aldrig kul, säger Modo-backen.

Målet blev matchavgörande i en match där Gustav Possler satte 5–3 i öppen bur.

Modotränaren Mattias Karlin var lika besviken på tabbarna i egen zon som sportchef Gradin.

– Extremt frustrerande. Björklöven är tillräckligt bra att göra mål själva på egen hand, säger han i C More.

Till Sportbladet är han tydlig med att mängden utvisningar måste ner inför avgörandet.

– Vi tar dem på fel ställen på banan, i det stora hela är det för dålig disciplin. Vi sitter halva andra perioden i utvisningsbåset och det blir bara piss av allting. Hela perioden går till spillo.

Känslor är det inte brist på inför avgörandet. Efter slutsignalen bröt ett större slagsmål ut på isen där ett flertal spelare var inblandade under någon hetsig minut. Modos Riley Woods fick en femma efter matchens slut.

Fansen visade sitt stöd för Ronaldo efter sonens död

Liverpool applåderade för Ronaldo.

Anfields läktare visade sitt stöd i den sjunde minuten under tisdagskvällens stormöte.

Cristiano Ronaldo och hans flickvän Georgina Rodríguez tvingades lämna ett sorgligt besked under måndagskvällen.Bara en av deras tvillingar överlevde födseln.

”Bara vår dotters födsel ger oss styrka att klara av det här ögonblicket med lite hopp och glädje”, skrev paret på Instagram.

I höstas meddelade Cristiano Ronaldo att han skulle bli pappa till tvillingar ännu en gång.

”Glad att meddela att vi väntar tvillingar. Våra hjärtan är fulla av kärlek – längtar efter att få träffa er”, skrev Ronaldo på Instagram.

Av förklarliga skäl fanns inte Cristiano Ronaldo med i Manchester Uniteds trupp när laget gästade Liverpool på Anfield under tisdagskvällen.

Ronaldo uppmärksammades dock på Liverpools hemmaarena.När sju minuter var spelade av matchen stämde arenan upp i en applåd för att visa sitt stöd till Ronaldo och Liverpools klassiska hymn ”You’ll Never Walk Alone” sjöngs samtidigt över arenan.Båda lagen valde också att spela i sorgeband för Ronaldos skull.

När det gällde den fotbollsmässiga delen av matchen kopplade Liverpool ett tidigt grepp och vann med 4–0.Liverpoolfansen visade stort stöd för Cristiano Ronaldos familjetragedi men på planen visades det ingen nåd.